Aktuellt

Till hösten planerar vi att äntligen få framföra vårt, sedan två år planerade projekt, Howard Goodalls Eternal Light; A Requiem. Verket framförs tillsammans med Nyköpings Kammarkör samt en symfoniorkester och sångsolister. Du kan välja på två tillfällen: 30 oktober, Culturum Nyköping kl. 16.00 eller 5 november, Kulturhuset Ytterjärna kl. 16.00. 

Eternal Light - A Requiem är ett modernt requiem. Genom att komplettera textdelar ur den traditionella latinske dödsmässan med omsorgsfullt utvald engelsk poesi har Goodall skapat ett verk som fokuserar på de känslor, tankar och frågor som drabbar oss när vi mister en närstående. Med ett lyriskt och naturligt tonspråk, uttrycksfulla melodier och en säker stämningsfull orkestrering ger Goodall verkets texter liv som träffar lyssnaren rakt i hjärtat.

Ola Gjeilos "Dreamweaver" är en musikalisk skildring av den nordiska medeltida folkvisan Draukvedet, som har en del likheter med handlingen i Dante´s The Divine Comedy. Huvudpersonen, Olav Åsteson får under en mystisk tranceliknande sömn göra en både skräckinjagande och vacker resa genom dödsriket, som han efterföljande rider till kyrkan och berättar om. Enligt folkvisan är det Olavs berättelse som ligger till grund för den katolska kyrkans bild av vad som väntar oss efter döden. I verket används en ny engelsk översättning som Gjeilo med sina storslagna musikaliska linjer och energiska ackompanjemang ger en gripande form i sju måleriska satser.

2022

Eternal Light; A Requiem Howard Goodall

I oktober och november framför vi Eternal Light; A Requiem av Howard Goodall. Första tillfället är i Culturum Nyköping. - 2022-10-30

Eternal Light; A Requiem Howard Goodall

I oktober och november framför vi Eternal Light; A Requiem av Howard Goodall. Andra tillfället är i Kulturhuset Ytterjärna. - 2022-11-05

Allmänt