Kören

Om kören - Södertälje Kammarkör

Södertälje Kammarkör grundades 1973. Vi har sedan dess sjungit musik från världens alla hörn och från olika tidsepoker. Kören består av cirka 30 medlemmar i olika åldrar. Vår dirigent sedan hösten 2016 är Jacob Mølgaard Laustsen.

Vår ambition är att bjuda på hög musikalisk kvalitet, en bred repertoar och mycket känsla i allt från traditionella julkonserter till temakonserter. Kören ger varje år en vårkonsert, en höstkonsert och en julkonsert i eller kring Södertälje.

Kören framträder också i kyrkor runt Södertälje och gör emellanåt konserter tillsammans med andra körer. Vi anlitas gärna för speciella tillfällen som bröllop, luciatåg, personalfester, konferenser, bemärkelsedagar med mera.
På senare år har vi också varit gästande kör på Folkoperan i Stockholm i uppsättningarna av Förklädd gud, Turandot, Tolvskillingsoperan med flera.

Om oss i media

SVT

Under 2020 fick kören möjligheten att delta i årets upplaga av SVT:s julkalender Mirakel. I ett av avsnitten ser du några av medlemmarna agera julkör i stadsmiljö. Håll utkik!

Folkoperan

Kören har under flera år deltagit i Folkoperans olika uppsättningar och i samband med det fått mycket uppmärksamhet både i radio, TV och inte minst i Folkoperans egna sociala mediakanaler.

LT Södertälje

Länstidningen i Södertälje har genom åren skrivit flera reportage om Södertälje Kammarkör, bland annat om de två nordiska samarbeten som kören haft med danska Storekor Odense och finska Forssan Kamarikuoro. Det senaste reportaget handlade om körens förberedelse inför förra årets julkonsert.

RP online

Våren 2019 gjorde Södertälje Kammarkör en körresa till Wuppertal i Tyskland där kören gjorde flera framträdanden

Allmänt